Ščije kot pr’ norcih!

18.09.2007

Že cel dan lije kot iz škafa. Sej nevem al je to posledica globalnega segrevanja, al se je nekomu tm zgorej naravnost sfuzlal!? Voda presega rečne bregove, kot da bi v skodelico nalival kavo, pri tem pa se zamislil in pozabil da le ta drži nekaj manj kot 4dcl kave. Nekaj mojim znancem je že zalilo kleti, nam ne. Imamo srečo da živimo rahlo dvignjeni nad nivo, ki ga je leta in leta oblikovala reka Sora. Res da nisem kakšna starosta, vendar da bi tako lilo, in da bi Sora v pičlih parih urah narasla iz 4m3/s na kar 400m3/s… tega se pa res ne spomnim!!! Tak pretok je ogromen že za Savo tam okoli Ljubljane, kaj šele za “ubogo” strugo Sore, ki takega stanja res ne more kontrolirati.

Vendar pa mi je kljub strašnim ujmam, ki jih uprizarja mati narava, danes uspelo priti do faksa in nazaj brez dežnika, ne da bi se pri tem zmočil. Ja res je! Imel sem srečo! Deževalo ni le v intervalih, ko sem se jaz brez dežnika veselo sprehajal po ljubljanskih ulicah. Čudovito zame, katastrofa za tiste, ki v teh trenutkih črpajo vodi iz kleti!

  • Share/Bookmark

V kategoriji Aktualno, Slovenija, miks

 

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev